úterý 27. dubna 2010

Las Vegas

Slavná uvítací ceduleLas Vegas. Město, které nikdy nespí, a zvlášť ne v noci. Také se mu říká Sin City neboli Město hříchu. Tahle bláznivá metropole všech gamblerů a nočního života byla druhou zastávkou našeho zájezdu. Strávili jsme tam dva dny a dvě noci, což rozhodně nebylo dost na to, abychom viděli vše, co město nabízí. V Las Vegas totiž člověk neví, kam se dříve podívat - "něco" se děje doslova na každém kroku.

středa 21. dubna 2010

Yosemite aneb konečně trochu přírody

YosemiteNa své prázdninové cestování jsem nenašla žádnou společnost, nicméně na celý týden se mi jet samotné také moc nechtělo. Rozhodla jsem se proto zúčastnit se jednoho zájezdu, který sliboval navštívit s malou skupinou lidí několik zajímavých míst na západě USA (firmu nebudu jmenovat, abych tu nedělala reklamu :), ale kdyby to někoho zajímalo, klidně napiště). Lákalo mě na něm to, že byl určený jen pro mladé lidi kolem 20 let a byl takový trochu více "akční" - většinu nocí jsme spali ve stanech, sami si vařili a podobně. Hlavní výhoda ovšem byla v tom, že jsem se díky této akci mohla podívat na místa, kam bych se jinak bez auta sama těžko dostala. Zájezd začal v San Franciscu, odkud jsme vyrazili na cestu do Yosemitského národního parku, naší první zastávky. V tomto příspěvku vám povím něco o naší zájezdové skupině a samozřejmě o tom, jak se mi v Yosemitu líbilo.

čtvrtek 15. dubna 2010

San Francisco

Srdce na Union SquareNa rozdíl od FELu, kde nás obvykle obdarují jen jedním volným dnem, na MSOE mají kolem Velikonoc celý týden jarních prázdnin. A to je ideální příležitost vypravit se na nějaký zajímavý výlet. Já jsem se rozhodla navštívit západ USA. První tři dny jsem strávila v San Franciscu, městě, které jsem si okamžitě zamilovala. San Francisco, které je asi nejvíc proslavené "Létem lásky" z roku 1967 (jo jo, hippies), má jedinečnou atmosféru. Kdyby města uměla vyjadřovat emoce, tohle by se určitě usmívalo.