sobota 12. září 2009

Je to tu hned za rohem

cedule
...tak se dá odpovědět v podstatě na jakoukoli otázku týkající se toho, kde se nachází některá ze školních budov. MSOE sice nemá ten úplně typický kampus, který znáte z amerických filmů, ale i tak je tu vše na jednom místě. Tedy abych nelhala - musíte přejít ulici.

Něco málo z města jsem vám ukázala už minule, tentokrát se dozvíte, jak vypadají budovy MSOE. Hned na začátek vás ale musím zklamat, protože nijak strhující podívaná to asi nebude. Tedy pokud právě nehoříte touhou po kostkách.

Milwaukee Street
Kampus jako takový (tj. okolí školních budov a prostor mezi nimi) je docela klidné místo. Auta a motorky tu sice jezdí, ale to nakonec i doma v Kotěhůlkách, nebo ne? Zkrátka troše toho městského hluku se tu člověk nevyhne, ale není to nic hrozného. Podle Public Safety, neboli našeho oddělení chránícího studenty před kriminálními živly, je tu také docela bezpečno.

Když už jsme u té bezpečnosti, myslím, že jsem ještě nezmínila, že jsou tu docela přísní například ohledně toho, že při každém vstupu do budovy kolejí musí studenti poctivě ukázat multifunkční školní kartičku s příslušnou nálepkou. Nemáte nálepku nebo dokonce ani kartičku? Smůla. Když ji náhodou zapomenete (čemuž jejím připevněním na klíče zatím docela efektivně bráním), můžete se u vrátného v uniformě dole pěkně zdržet.

Tady máme všechny tři budovy kolejí v celé jejich kráse. A teď se přiznejte, co jste čekali :) . Zkrátka obyčejné bydlení, pro studenty ovšem ideální, protože tu denně potkáte spoustu lidí a pokud chcete, vždy si máte s kým popovídat nebo zajít na večeři. Panuje tu přátelská atmosféra a estetičnost budov rozhodně není to, o čem byste přemýšleli každý den.

Koleje RWJ a RegentsMLH


CCDalším centrem studentského života je takzvaná CC building aneb domov všech různých oddělení a zdrojů pro studenty, jako je třeba Registrar's, kde si můžete zapisovat předměty, Student Life, kam můžete přijít s všemožnými otázkami nebo Accounts, kde se řeší školné a finance vůbec. Kanceláří, i když tohle slovo má v češtině trochu negativní nádech, je tu opravdu spoustu a bát se jich rozhodně není na místě. Všude ochotně poradí a pomůžou, s čím mohou. V CC najdete také Bookstore, tedy prodejnu učebnic (ale i různých kancelářských potřeb a "reklamních" věcí s logem MSOE) a restauraci. Tohle všechno se nachází ve třetím patře budovy, které je řešeno jako volný prostor, uprostřed kterého jsou stolečky pro momentálně se občerstvující nebo odpočívající lidi. Celé to působí moc příjemně a člověk tam rozhodně nechodí s očekáváním všeho nejhoršího jako na studijní oddělení FElu. V budově se nachází také učebny, mimo jiné i pro obor SE, pod který oficiálně spadám já.

A pak tu máme budovy, kde se odehrává většina toho podstatného, kvůli čemu se tu všichni shromažďují. Je to Fred Loock Engineering Center propojené se zmatenou Allen-Bradley Hall of Science, potom Walter Schroeder Library, kde se nachází i knihovna a studovny, Rosenberg Hall pro studenty "bussiness" odvětví a nakonec Grohmann Museum, které nejen že slouží svému účelu, ale také se objevuje v rozvrhu.
Budova E a S vchod
Rosenberg Hall Grohmann Museum


Kern CenterA nakonec nesmím zapomenout ani na sportovní centrum, neboli Kern Center. Moderní budova obsahuje ledovou plochu, tělocvičnu, vnitřní multifunkční hřiště, běžeckou dráhu a posilovny. Sportovat tady bez placení má možnost každý student MSOE. Pravidelně se tu konají Open Skating akce, na kterých se můžete zadarmo projet na svých nebo zde půjčených bruslích. MSOE má i venkovní hřiště, hned naproti naší koleji, kde se dá hrát fotbal, baseball a podobné sporty. A už jsem si tu někde stěžovala, že tu skoro nevědí, co je to squash? Tudíž kurty na něj byste na školní půdě hledali marně, stejně jako třeba plavecký bazén. Nicméně mimo školu se v Milwaukee obojí nachází.

Výhody toho, že všechny budovy jsou od sebe jen pár kroků, jsou jasné - odpadají šílené za-15-minut-to-nestíhám přesuny, jako mezi budovami FELu v Praze, není problém si během pauzy zajít cokoli zařídit nebo se třeba vrátit na kolej. Zbyde zkrátka víc času na učení ;) .

Žádné komentáře:

Okomentovat