sobota 5. září 2009

Úvod do Milwaukee

Milwaukee je moderní město, od někoho jsem slyšela, že působí tak trochu "německy" (pokud si zjistíte něco o jeho historii, tak možná uznáte, že by k tomu mohl být důvod). Já v jiném americkém městě zatím nebyla, tak těžko můžu soudit. Ulice jsou tu široké a křižovatky pravoúhlé, jak byste zkrátka od města v USA čekali. Mapa vypadá jako mřížka na piškvorky, takže jediný problém je zapamatovat si jména ulic, cesta se pak hledá snadno.

MilwaukeeMichiganské jezeroMichiganské jezero


Jezero je úžasné a vypadá spíš jako moře - na horizontu rozhodně neuvidíte žádnou zemi. Jednou si tam zajdu na východ slunce, to musí stát za to. Hned u jezera a kousek od kampusu MSOE je krásný park. Spousta pěkně upravené zelené trávy, občas nějaké stromy a cesty ideální na projížďku na kole nebo bruslích. Běhat se tam dá také dobře, i když já raději běžím podél cesty na trávě.

Po městě jsem podnikla zatím jen pár procházek. "Downtown", ve kterém se nachází kampus MSOE, je hezká část města, plná nejen vysokých budov, ale i typických amerických domů a zajímavých kostelů.

Plavba po řece, kterou jsme díky škole měli možnost zadarmo podniknout, vám ukáže nejen zajímavé otevírací se a vysouvací mosty, ale i další stránku Milwaukee - tovární budovy a komíny. Mimo ně se v Milwaukee nachází i několik budov pivovarů. Ostatně, otevřete-li průvodce, dozvíte se, že Milwaukee je město piva. A Harleye-Davidsona. Tato značka se zrodila totiž právě tady a má tu dokonce muzeum. Zrovna včera tu měly tyhle rachotící stroje sraz. Pro každého milovníka tohoto typu motorek to zajisté musí být úžasná podívaná. Ode mě se však jejich fotek nedočkáte. Co raději typický školní autobus ala "The Simpsons"? Dokonce jsme jím už měli příležitost jet.

americké domečkysemafor

Žádné komentáře:

Okomentovat