sobota 6. února 2010

Květinová přestávka

Už nějakou chvíli jsem na blog ničím nepřispěla, tak to musím napravit. Tentokrát vás ušetřím utrpení číst má dlouhá vyprávění a místo toho vám nabídnu pár fotografií z dnešního "školního" výletu. Studentská organizace SUB uspořádala výpravu do The Domes, což jsou místní botanické zahrady. Na necelé dvě hodiny jsme si tak mohli odpočinout od domácích úkolů a potěšit se pro změnu zase s přírodními výtvory. Jinými slovy, nikomu jinému než milovníkům rostlinek asi dnes příliš radost neudělám.

V tropické kupoliMilwaukee DomesZahrádka s elektrickými vláčky

Botanická zahrada se skládá ze tří skleníků ve tvaru obřích kupolí. První, Tropical Dome, je věnován tropické flóře, ve druhém, Arid Dome, se nachází rostliny z pouště a třetí, nejbarevnější Floral Show Dome, hostí v průběhu roku proměnlivé tematické výstavy. Když jsme tam byli my, byl zrovna upraven do podoby miniaturní krajinky s mosty a kolejemi, po kterých se proháněly elektrické vláčky. Všude bylo spoustu lidí, protože zrovna tuto sobotu se zde konaly oslavy čínského nového roku (rok tygra, mimochodem :) ). Probíhaly tedy prezentace různých skupin z čínských komunit v Milwaukee a podobně.

Já se spíše než Číňanům věnovala květinám, keřům, palmám a kaktusům. A jak jsem slíbila, tady jsou moje dnešní fotografické úlovky.

Z pouštního skleníkuZ tropického skleníkuZ květinového skleníku

Z tropického skleníkuZ tropického skleníkuZ květinového skleníku

Z pouštního skleníkuZ pouštního skleníkuZ pouštního skleníku

Z pouštního skleníkuZ pouštního skleníkuZ pouštního skleníku

KakaovníkZ pouštního skleníkuKávovník

Žádné komentáře:

Okomentovat